top of page

VARJOTAIVAL – EUROOPPALAISEN ESOTERIAN HISTORIA

"Varjotaival – Eurooppalaisen esoterian historia" on syksyllä 2024 julkaistava, Rikhard Larvannon toteuttama tietokirja esoteeristen liikkeiden historiasta Euroopassa. Kustantajana toimii Salakirjat.

Kovakantinen, jylhästi kuvitettu teos tulee olemaan ensimmäinen suomalainen laajasti esoterian historiaa esittelevä kokonaisteos. 

"Huntu" oli paitsi dokumentti esoteriasta, myös tarina Suomen historiasta. Samaan tapaan "Varjotaival" on tarina Euroopasta, sen kansoista, kultuureista ja historiasta. Kirja yhdistää Huntu-dokumentista tutun historiallisen tarkkuuden viihdyttävään kerrontaan. 

Kirja on monipuolinen yhdistelmä erilaisia kirjallisuuden lajeja. Se on historiallinen tietoteos, joka kokoaa yhteen tuhansia vuosia kulttuurien historiaa. Se on matkakirja, joka vie lukijan paikan päälle muinaisten mihtralaisten maanalaisista rituaalikammioista juhlaviin vapaamuuraritemppeleihin, Sintran hermeettisistä puutarhoista Sibeliuksen Ainolaan. Ja koska kuva kertoo aina jotakin muuta kuin sanat, kirja hyödyntää Larvannon ammattitaitoa valokuvaajana ja tarjoaa kymmeniä mustavalkokuvia Euroopan historiallisilta paikoilta.

Varjotaival.JPG
bottom of page